Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η Ποδηλατοπορεία και η λήξη της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2012

Με την ποδηλατοπορεία Χαλκούτσι - Άγιοι Απόστολοι ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2012, που διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Ωρωπού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ωρωπού.
Η "Εβδομάδα Περιβάλλοντος" ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου με ένα μεγάλο party στην πλατεία Χαλκουτσίου, με την επιστροφή των ποδηλατών από την μεγάλη πορεία.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν μεγάλη ποικιλία δράσεων όπως καθαρισμοί, οιμιλίες από ειδικούς, workshops για τα παιδιά, πεζοπορία στην λίμνη Μπελέτσι και φυσικά την μεγάλη ποδηλατοπορεία στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας, από το κέντρο του Χαλκουτσίου έως την Αγκώνα. Στην πορεία συμμετείχαν δεκάδες δημότες κάθε ηλικίας, φίλοι του ποδηλάτου και του Περιβάλλοντος, οι οποίοι γιόρτασαν μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου την Πολιτιστική αυτή εβδομάδα.
Λίγο πριν την έναρξη της ποδηλατοπορείας, το απόγευμα της Κυριακής 10 Ιουνίου, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κα Αλέκα Κοντογιάννη, συντόνισε την εκδήλωση, μοίρασε σε όλους τους συμμετέχοντες T-shirts και καπέλα με το λογότυπο της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας 2012 κι έδωσε το έναυσμα για την πορεία. Για λόγους ασφαλείας, προπορευόταν σε όλη την διαδρομή ειδικό πυροσβεστικό όχημα που οδηγούσε ο Αντιδήμαρχος Καλάμου κος Δημήτης Βλάχος, ενώ στην ουρά ακολουθούσε όχημα της Τροχαίας και Φορτηγό του Δήμου για να μεταφέρει νερό και για παράσχει βοήθεια στην περίπτωση που κάποιος ποδηλάτης αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Η ομάδα έφτασε στο σημείο τερματισμού περίπου μια ώρα μετά την αφετηρία.
Ενδιάμεσα, έγιναν 3 σύντομες στάσεις για ξεκούραση και συντονισμό της πορείας. Μετά την άφιξη στους Αγίους Αποστόλους ακολούθησε σύντομο διάλειμμα και ξεκίνησε η επιστροφή στην Πλατεία Χαλκουτσίου όπου έλαβε χώρα party με χορευτική μουσική, σημαίνοντας την λήξη των φετινών εκδηλώσεων.
Ο Δήμος Ωρωπού ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές, την Τροχαία, τους δημοτικούς υπαλλήλους και όλους όσοι συνεισέφεραν για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή για το Περιβάλλον στον τόπο μας.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την λήξη της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2012:
"Οι εκδηλώσεις που διοργανώσαμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας διδάσκουν ότι η στάση μας απέναντι στην Φύση πρέπει να είναι υπεύθυνη κάθε μέρα, διότι χωρίς ένα καθαρό και υγιές Περιβάλλον η ζωή μας θα είναι πολύ χειρότερη. Ιδιαίτερα σε ένα Δήμο όπως ο Ωρωπός, με το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος οφείλουμε να διδάξουμε στους νέους και στους μεγαλύτερους, τρόπους για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας.
Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και η εξαιρετική διοργάνωση από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας, δείχνουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα ισχυρό μέσο για τον πολίτη ώστε να εκφραστεί και να αλλάξει προς το καλύτερο τον τόπο, την πόλη, την χώρα. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης, τους δημότες που συμμετείχαν με τόσο ενθουσιασμό, τους υπαλλήλους του Δήμου μας και φυσικά την Τροχαία για την μεγάλη βοήθεια της.
Η ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει δύναμη για να διευρύνουμε τις δράσεις αυτές. 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!"













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου