Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

«ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ 2011»




«ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ 2011»

Με αφορμή τον θεσμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΑΜΦΙΑΡΕΙΑ» που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ο Δήμος Ωρωπού πρώτη φορά ως Καλλικρατικός Δήμος, θα συμβάλει στην διατήρησή τους με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων πολυπολιτιστικού χαρακτήρα. Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί φέτος θα είναι μια σύντομη αναδρομή από το αρχαίο πολιτισμικό ιδεώδες μέχρι την σύγχρονη τεχνολογία και τους διεθνής και ευρωπαϊκούς στόχους του μέλλοντος.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30-07-2011 - 8:30 μ.μ.
Αρχαία Θεατρική Παράσταση «ΑΧΑΡΝΗΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ» από την θεατρική ομάδα Πολυδενδρίου 'Συνήθεις Ύποπτοι' στο Πολυδένδρι.
ΔΕΥΤΕΡΑ 08-08-2011 - 9:30 μ.μ.
Μουσική Συναυλία «ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ» του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΕΖΑ στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού.
ΤΡΙΤΗ 09-08-2011 - 9:00 μ.μ.
Θεατρική Παράσταση «ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Μ'» Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10-08-2011- 9:00 μ.μ.
Μουσική Συναυλία «ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» από Νεανικά Συγκροτήματα της περιοχής μας στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού.
ΠΕΜΠΤΗ 11-08-2011 - 5:00 μ.μ. - 1:00 π.μ. και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-08-2011 - 5:00 μ.μ. - 1:00 π.μ.
Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων «VIDEO ART FESTIVΑL ΩΡΩΠΟΥ» παραλία Σκάλας Ωρωπού και Παλιές Φυλακές
ΣΑΒΒΑΤΟ 13-08-2011 - 8:30 μ.μ.
Μουσική Βραδιά Κλασσικής Μουσικής: «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ» ΣΤΟ ΑΜΦΙΑΡΕΙΟ
ΤΡΙΤΗ 16-08-2011 - 9:00 μ.μ.
Μουσική Συναυλία «ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» με τους Αρετή Κετιμέ, Γεώργιο Κατσίνη, Κόττορα Μανώλη, Κωνσταντίνου Θωμά και Γαλάνη Βασίλειο στον Κάλαμο.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.


------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Αχαρνής" του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα "Συνήθεις Ύποπτοι" το Σάββατο 30 Ιουλίου στο Γήπεδο μπάσκετ Πολυδενδρίου Αττικής στις 9:00 μ.μ. - 11:00 μ.μ.

Ακούγεται συχνά πόσο επίκαιρος είναι ο λόγος του Αριστοφάνη στις μέρες μας. Στην περίπτωση βέβαια του «Αχαρνής» δεν είναι απλώς επίκαιρος αλλά και καυστικός, ανατριχιαστικά ρεαλιστικός και εν τέλει προφητικός...
Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, από αδέλφια, μητέρες, γιαγιάδες, εφήβους, αποφάσισαν να αφήσουν την απόλαυση και την άνεση του καναπέ τους και να συμμετέχουν σε μια θεατρική παράσταση δίχως αύριο… Μόνοι τους, με μόνη την αγάπη τους για το θέατρο, αυτοσχεδίασαν, χορογράφησαν, σκηνοθέτησαν, τραγούδησαν, διαφώνησαν, συμφώνησαν, δούλεψαν όμως, έναν ολόκληρο χρόνο πάνω στους ρόλους τους για να σας παρουσιάσουν… την ψυχή τους!
Απολαύστε την!!!


  Έλαβαν μέρος με σειρά εμφάνισης :


Άγγελος Βασιλάκος (Δικαιόπολις)
Γιώργος Σωτήρχος (Κύρηκας,χορός)
Άντι Τζίκα (Αμφίθεος, χορός)
Γιώργος Μπαλής (Πρέσβης, χορός, νοσοκόμα)
Μαρία Τζερενάκη (Αρτάβας, χορός)
Μάρω Σαρκίρη (Θέωρος, χορός, παράνυμφος)
Δάφνη Θεοχάρη (Θυγατέρα, χορός)
Χριστίνα Παπαχρήστου (Υπηρέτης, Κορυφαία, Θηβαίος)
Μαρία Παπαχρήστου (Ευρυπίδης, χορός, γεωργός)
Μαρία Πενταγιώτη (χορός)
Νότα Τσεβά (χορός)
Κική Μπαλή (χορός)
Γιώργος Τοτόμης (Λάμαχος, χορός)
Παναγιώτης Σφακιανάκης (Μεγαρίτης, χορός, παράνυμφη)
Άρτεμις Θεοχάρη (Γουρουνίτσα, χορός, Νίκαρχος)
Τόνια Κώσταλου (Γουρουνίτσα, χορός, Άγγελος)
Νίκος Μπαλής (Συκοφάντης, χορός)
Κατερίνα Θεοχάρη (Ειρήνη)

Μαίρη Καλανδαρίδου: Σκηνοθεσία-Διασκευή
Άρτεμις Θεοχάρη : Χορογραφία

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΥΤΕΡΑ 08-08-2011 - 9:00 μ.μ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΕΖΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΩΡΩΠΟΥ. 

 

 

 

Ο Παναγιώτης Λάλεζας και οι συνεργάτες του, σας προτείνουν :
«Σεργιάνι στην Ελλάδα μέσα από τα τραγούδια της»
     Παραδοσιακό γλέντι με  τραγούδια  από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (ΘΡΑΚΗ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΗΠΕΙΡΟ,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,ΡΟΥΜΕΛΗ,ΜΩΡΙΑ,ΝΗΣΙΑ,ΕΚΤΟΣ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ) που  κορυφώνεται με πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα δικά σας τοπικά μουσικά ιδιώματα. Η ορχήστρα αποτελείτε από πέντε μουσικούς (κλαρίνο, λαούτο, κρουστά, βιολί, ακορντεόν) και μια γυναικεία φωνή.

Λίγα λόγια για τον κ.Λάλεζα:
Ο Παναγιώτης Λάλεζας γεννήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο. Το πάθος του για το τραγούδι οφείλεται στον πατέρα του, ο οποίος του δίδαξε τον τρόπο να ερμηνεύει σωστά. Στα εννέα του χρόνια έκανε την πρώτη του δισκογραφική παρουσία, που έγινε αφορμή για δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές από την κρατική τηλεόραση. Ακολούθησαν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς τραγουδιού. Στα έντεκά του χρόνια αναπτύσσει δραστηριότητες επαγγελματικού χαρακτήρα, τραγουδώντας σε πανηγύρια, παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων και σε άλλες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της ΔΟΛ. Τ-UNESCO, I.OV ΕΛΛΑΣ και υπεύθυνος για την κυκλοφορία CD με παραδοσιακά τραγούδια της Κορινθίας. Έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους μουσικούς και τραγουδιστές του τόπου μας όπως: Βασιλόπουλος, Φιλιππίδης, Καψάλης, Κόρος, Βέρρα, Κολλητήρη, Σαμίου, Αηδονίδης, Νταλάρας, Βιτάλη, Γλυκερία κ.α. Το 2003 συμμετέχει στο δίσκο 'SMYRNE' της ορχήστρας Εστουδιαντίνα ερμηνεύοντας το παραδοσιακό και απαιτητικό σμυρναίϊκο "Μανές της Καληνυχτιάς". Ο δίσκος έγινε πλατινένιος. Η ηχογράφηση αυτή έγινε η αφορμή για να τον ανακαλύψει ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος εκφράζεται με ενθουσιασμό για την φωνή και τον τρόπο ερμηνείας του, εκφράζοντας την επιθυμία να έχει την παραγωγή σε ένα προσωπικό του δίσκο.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΡΙΤΗ 09-08-2011, 9:00 μ.μ. To Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση "Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’ ;;" (στις παλιές φυλακές Ωρωπού). 

 




Η παράσταση έχει ως θέμα τα «ρουσφέτια» που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό όταν επισκέπτεται το χωριό τους, και όταν τον επισκέπτονται οι ίδιοι στο υπουργικό του γραφείο στην Αθήνα. Τα λογικά και, πολλές φορές, παράλογα αιτήματα των ψηφοφόρων δημιουργούν απίθανες κωμικές καταστάσεις που προσφέρουν άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις, χυδαιολογίες και πολιτικολογίες. Το έργο δεν προσβάλλει πολιτικά πρόσωπα, κόμματα και θεσμούς και το παρακολουθούν ευχάριστα όλοι οι θεατές, μικροί και μεγάλοι.

Είναι ένα νεοελληνικό θεατρικό έργο πάντα επίκαιρο, με πλούσια ηθογραφικά στοιχεία που προβάλλουν τη λαϊκή μας παράδοση, ένα έργο που δημιουργεί πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.


Οι συντελεστές: Σωτήρης Μπακαρός, Γιάννης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Αποστόλης Χαλαβέτας, Βάιος Ρήτας, Σουμέλα Αρβανίτη, Δημήτρης Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα-Ρήτα, κοστούμια: Μαρία Ρήτα.

Στίχοι τραγουδιών : Δημήτρης Ρήτας 
Σενάριο - σκηνοθεσία: Δημήτρης Απ. Ρήτας  
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος

  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-08-2011- 9:00 μ.μ. Μουσική Συναυλία «ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» από Νεανικά Συγκροτήματα της περιοχής μας στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού.

 



ΠΕΜΠΤΗ 11 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-08-2011 - Ο Δήμος Ωρωπού παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος. 

 

 περισσότερα

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Αυγούστου 8:30 μ.μ. - Βραδιά Κλασσικής Μουσικής «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ» Στο Αμφιάρειο. 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 ΤΡΙΤΗ 16-08-2011 - ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ με την Αρετή Κετιμέ στον Κάλαμο. 

 

 

Μουσική Συναυλία «ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» με τους Αρετή Κετιμέ, Γεώργιο Κατσίνη, Κόττορα Μανώλη, Κωνσταντίνου Θωμά και Γαλάνη Βασίλειο στον Κάλαμο.

Η Αρετή Κετιμέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 από γονείς Μεσολογγίτες. Ο πατέρας της κατάγεται από τον Πεντάλοφο Μεσολογγίου και η μητέρα της από τη Στάμνα Μεσολογγίου.

Στα έξι της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα σαντουριού δίπλα στον Αριστείδη Μόσχο. Στα εννιά της χρόνια ξεκινά μαθήματα πιάνου και θεωρίας στο Ωδείο Αθηνών. Την ίδια χρονιά καθώς και το 2000 και το 2003 συμμετείχε στο φεστιβάλ Σύμης.


Μετά το θάνατο του δασκάλου της αρχίζει εντατικά μαθήματα κλασικού σαντουριού με την Αγγελίνα Τκάτσιεβα. Το 2002,μετά την γνωριμία της με τον Γιώργο Νταλάρα συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΖΥΓΟΥ δίπλα στους : Γεράσιμο Ανδρεάτο,Μελίνα Ασλανίδου,Άννα Μπουρμά και φυσικά το Γιώργο Νταλάρα.


Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς βρίσκεται κοντά τους για συναυλίες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει στο διπλό cd του «από Καρδιάς» λέγοντας ένα κομμάτι το «Μαραίνομ΄ ο Καημένος». Το 2003 συμμετείχε στην παράσταση «Αφιέρωμα στη Μικρά Ασία» μαζί με τους Γλυκερία,Γιώργο Νταλάρα και την Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Μαγνησίας στο φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο και τον Σεπτέμβριο του 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Tο τραγούδι της Αρετής» και παραγωγό τον Γιώργο Νταλάρα.


Το 2004 συμμετείχε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Η Αρετή Κετιμέ συνεχίζει να εμφανίζεται σε συναυλίες όπου ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια τραγουδώντας και παίζοντας σαντούρι. Από τότε έως σήμερα η Αρετή Κετιμέ πραγματοποιεί επιλεγμένες ζωντανές εμφανίσεις,στις οποίες ερμηνεύει με πολύ ιδιαίτερο τρόπο παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο,παίζοντας ταυτόχρονα σαντούρι.


Προσεγγίζει τα σπουδαία αυτά τραγούδια με απόλυτο σεβασμό στη μεγάλη παράδοση που φέρουν,αποδεικνύοντας πως,παρά τη μικρή της ηλικία,αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ήθος τη μουσική μας παράδοση. Με τη δεξιοτεχνία,τη φυσική της χάρη και την αισθαντική ερμηνεία της η Αρετή Κετιμέ γοητεύει πάντοτε το κοινό αλλά και την κριτική. Στις ζωντανές εμφανίσεις της συνοδεύεται από ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου