Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΔΗΜ. ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Εξασφαλίστηκαν 107 τροφεία μέσω του ΕΣΠΑ
Εγκρίθηκαν συνολικά 186 νήπια
Λειτούργησε ο παιδικός σταθμού Συκαμίνου
Ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού


Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΔΗΜ. ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ κα. Αλέκα Κοντογιάννη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία παρουσιάζει σύντομα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει καθημερινά το Δ.Σ του Νομικού Προσώπου με την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, ανταποκρινόμενο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα πλαίσια των κοινωνικών και πολιτιστικών του καθηκόντων:

Α) ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Εγκρίθηκαν συνολικά 186 νήπια και στους 4 παιδικούς σταθμούς εκ των οποίων τα 107 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (συνολική επιχορήγηση του ΕΣΠΑ: 271.512,50€).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φορέας αρχικά είχε εγκρίνει την κάλυψη 160 θέσεων.
Επίσης πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τα νήπια που είναι μέσω προγράμματος δεν καταβάλλουν τροφεία.  Η επιλογή τους έγινε από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ και οι αιτήσεις υποβλήθηκαν από τους γονείς με την καθοδήγηση του προσωπικού των παιδικών σταθμών.
Ταυτόχρονα, καταφέραμε να λειτουργήσουμε τον Παιδικό Σταθμό Συκαμίνου. Πιο συγκεκριμένα:

Λειτουργία παιδικού σταθμού Συκαμίνου

Υλοποιήθηκε άλλη μια από τις βασικότερες προγραμματικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής και ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 24 Οκτωβρίου ο παιδικός σταθμός Συκαμίνου με την πρόσληψη του προσωπικού. Εξυπηρετήθηκαν 51 νήπια, προσλήφθηκαν 5 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως και τις 31 Αυγούστου 2013 με προοπτική ανανέωσης, σε περίπτωση που ο φορέας θα μπει ξανά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Παράλληλα, ολοκληρώσαμε την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για τις ανάγκες συνολικά των Δημ. Παιδικών Σταθμών. Πιο συγκεκριμένα:

Ολοκλήρωση προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου

Προσλήφθηκαν 10 άτομα και ανέλαβαν υπηρεσία στις 24 Οκτωβρίου, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως τις 31 Αυγούστου 2013, με προοπτική ανανέωσης σε περίπτωση που ο φορέας θα μπει ξανά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (εκ των οποίων τα 5 άτομα όπως προαναφέραμε απασχολούνται στο Δημ. Παιδ. Σταθμό  Συκαμίνου).  
 
Β) ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η επιδιόρθωση του μαρμάρινου αγάλματος στην Πλατεία Ηρώων, (χώρος Σαπανίδειου Πνευματικού Κέντρου), ως εξής:
Κατασκευή και τοποθέτηση σπάθας από μάρμαρο Διονύσου, πατιναρισμένο.
Καθαρισμός με υγρά κατάλληλα για το μάρμαρο.
Αποκατάσταση δακτύλου χειρός.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου