Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η εκδήλωση για τα υδρόβια πουλιά του Ωρωπού



Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Κυριακή 3/2/13 η εκδήλωση- σεμινάριο για τα υδρόβια πουλιά του Ωρωπού και για την αξία των υγροτόπων, που οργάνωσε η Ορνιθολογική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Στην παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια στη λιμνοθάλασσα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου συμμετείχαν σχεδόν 100 άτομα: 50 ενήλικες από την Αθήνα και τον Ωρωπό και 50 μαθητές από δύο περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου της Αυλώνας και του 3ου Λυκείου Αχαρνών. Μάλιστα η Περιβαλλοντική Ομάδα της Αυλώνας έκανε και συμβολικό καθαρισμό σε ένα σημείο του υγροτόπου.

Παρατηρήθηκαν περισσότερα από είκοσι είδη πουλιών. Από υδρόβια και παρυδάτια πρασινοκέφαλες αγριόπαπιες, κιρκίρια, χουλιαρόπαπιες,  βαρβάρες, λευκοτσικνιάδες,  αργυροτσικνιάδες, ένα φοινικόπτερο, ασημόγλαροι, καστανοκέφαλοι και μαυροκέφαλοι γλάροι, λεπτόραμφοι και νανόγλαροι, κορμοράνοι, θαλασσοσφυριχτές και τρύγγες. Από μικρότερα πουλιά κατσουλιέρηδες, κιστικόλη, μαυροτσιροβάκοι, σπίνοι, λευκοσουσουράδες.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο Σαπανίδειο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας Ωρωπού, που παραχωρήθηκε ευγενώς από το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ωρωπού, με παρουσίαση του Παναγιώτη Λατσούδη για την χλωρίδα και την ορνιθοπανίδα των υγροτόπων του Ωρωπού και για τις προτάσεις ανάδειξης και προστασίας τους,  που έχουν υποβάλει από κοινού η Oρνιθολογική Εταιρεία με το WWF.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου, τοπικών περιβαλλοντικών συλλόγων και νέοι εθελοντές.  Ο καθηγητής της σχολής αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ κος Μωραΐτης, επισήμανε ότι χάρη στο φυσικό περιβάλλον του ο Ωρωπός θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικό πόλος προσέλκυσης επισκεπτών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου