Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Καθαρίζουμε τον Ωρωπό !

Σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και τους τοπικούς συλλόγους.
Ο Δήμος Ωρωπού δίνει το παρών στη δράση του ΣΚΑΪ  "Καθαρίζουμε την Ελλάδα" που θα λάβει χώρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ και των τοπικών συλλόγων και θα είμαστε όλοι εκεί μαζί με την Ομάδα Εθελοντισμού του Δήμου, την Υπηρεσία Καθαριότητας και το Νομικό Πρόσωπο ώς αρμόδιο για το περιβάλλον.
Σας προσκαλούμε να μας βοηθήσετε!

Σημείο Συνάντησης: Παλιές Φυλακές, ώρα: 10:00

www.oropos.gov.gr

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός της παραλίας στις παλιές φυλακές.

Ο Δήμος Ωρωπού πραγματοποίησε καθαρισμό στην παραλία μπροστά από τις παλιές φυλακές το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 σε συνεργασία με τον σταθμό ΣΚΑΪ ('Καθαρίζουμε την Ελλάδα') και την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.
Στην εθελοντική δράση, που συντονίστηκε από το Γραφείο Εθελοντισμού, συμμετείχαν πάνω από 300 συνδημότες μας. Από πλευράς Δήμου κινητοποιήθηκε άμεσα η Υπηρεσία Καθαριότητας και το Γραφείο Εθελοντών που συνέβαλλαν τα μέγιστα για να καθαριστούν τα απορρίμματα που άφησαν πίσω τους οι επισκέπτες του καλοκαιριού. Οι εθελοντές του Δήμου που βρέθηκαν για τον σκοπό αυτό στην παραλία ξεπέρασαν τους 80 ενώ συμμετείχαν και πολλά μικρά παιδιά από τα σχολεία του Δήμου.Το Γραφείο Εθελοντισμού μοίρασε στα μέλη του μπλουζάκια και καπέλα με το διακριτικό του Δήμου, καθώς επίσης γάντια μια χρήσης και πλαστικές σακούλες.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοργάνωσης και δήλωσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές διότι βοηθούν τους πολίτες να αντιληφθούν και τη δική τους ευθύνη για την καθαριότητα και για την συνολική εικόνα της πόλης τους και και τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν ενεργά.
Επίσης, ευχαρίστησε τον ΣΚΑΪ για την προβολή της δράσης και ανέφερε ότι διέθεσε τα μέσα που είχε στη διάθεση του για να διευκολύνει τους εθελοντές. Εξ' άλλου, δεσμεύτηκε ότι αυτές οι δράσεις θα επαναληφθούν σύντομα σε άλλες περιοχές του μεγάλου μας Δήμου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Ηλιάσκος, κ. Βλάχος και κ. Παπαγιάννης, η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κα Κοντογιάννη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαλακάσας και Υπεύθυνος Εθελοντισμού κ. Μπόρσης. ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σκάλας κ. Βρούβας και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Παλατίων κος Ζαφείρης.

www.oropos.gov.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου