Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μέσα σε ένα χρόνο ο Δήμος Ωρωπού από την πορτοκαλί ζώνη (100%-120%) εντάσσεται στην πράσινη με το χρέος να κυμαίνεται στο 45%

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η μείωση του χρέους. Μέσα σε ένα χρόνο ο Δήμος Ωρωπού από την πορτοκαλί ζώνη (100%-120%) εντάσσεται στην πράσινη με το χρέος να κυμαίνεται στο 45%.
Με απόλυτη πλειοψηφία ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 1η Μαρτίου ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ωρωπού για το έτος 2012, θέτοντας ισχυρές βάσεις για σταθερή και αναπτυξιακή πορεία.
Υπο το φως δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αγγίζουν οριζόντια όλα τα νοικοκυρία και επηρεάζουν αναπόφευκτα τον κοινωνικό και πολιτικό ιστό της χώρας μας, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος κατά την εισήγησή του ξεκαθάρισε πως «ο Δήμος μας εξυγιαίνοντας τα οικονομικά του, μείωσε το χρέος που παρέλαβε από 114% σε 45%, μόλις σε ένα χρόνο, καταβάλλοντας ταυτόχρονα κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο». «Στόχος μας είναι να μη χρωστάμε σε κανέναν», συμπλήρωσε, ενώ έκανε λόγο για μεγάλα έργα υποδομής, όπως είναι οι 2 βιολογικοί καθαρισμοί καθώς και άλλα υπο χρημστοδότηση έργα στο ΕΣΠΑ, που ήδη έχουν εγκριθεί οι μελέτες τους και η υλοποίησή τους θα δόσει νέα πνοή στον Καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού.
Όπως τόνισε ο ίδιος, «ο Δήμος Ωρωπού μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και πλήρους εξυγίανσης, έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του την ορθή κατανομή έργων ανα πηγή χρηματοδότησης». «Μέλημά μας», σημείωσε, «είναι η συνδιαμόρφωση μιας αναπτυξιακής λογικής που θα σέβεται τον πολίτη, θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και θα διευκολύνει την καθημερινότητα όλων».
Παράλληλα, τόνισε με έμφαση πως η επιτυχία που σημειώθηκε στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου αφορά όλη την ομάδα των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν, τους δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, τους εθελοντές, συμπαραστάτες και συναγωνιστές από κάθε πλευρά του Δήμου οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα, με την εργατικότητα και τις προσωπικές τους θυσίες, χωρίς κανένα απολύτως όφελος, στην επίτευξη του ανάλογου αποτελέσματος. Όπως σημείωσε, «Η αγάπη για τον Τόπο μας κινητοποιεί καθημερινά όλους όσους επιλέγουν να κάνουν προσωπικές θυσίες, χωρίς κριτήρια, οραματιζόμενοι ένα καλύτερο Αύριο για μας και τα παιδιά μας».
Καταλήγοντας, ο κ. Οικονομάκος υπογράμμισε πως «η πορεία είναι δύσκολη και θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να φτάσουμε τον Δήμο στο επίπεδο που θέλουμε». Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε, «Η πίστη στη λειτουργία των θεσμών με απόλυτη διαύγεια και αξιοκρατία είναι αυτό που χαρακτηρίζει όχι μόνο έμάς, αλλά και όσους θέλουν να προσφέρουν στα κοινά του τόπου μας. Γι΄αυτό και αισιοδοξούμε ότι όλοι μαζί, μπορούμε να βελτιώσουμε τη σημερινή κατάσταση και να διαμορφώσουμε, δημότες και δημοτική αρχή, μια νέα αναπτυξιακή προοπτική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου