Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Οικονομάκος (Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού): Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Ωρωπού







Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου 2010, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Ωρωπού του συνδυασμού "Όραμα Δημιουργίας".

Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, πραγματοποίησε μια συγκλονιστική και ηγετική εμφάνιση κι εμφανίστηκε "σαν έτοιμος από καιρό" να αναλάβει τα ηνία του νέου "Καλλικρατικού" Δήμου.

Στην ομιλία του, εξέφρασε με σαφήνεια το όραμα του για την διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές κι έθεσε τους άξονες του προγράμματος που θα ακολουθήσει για να βγάλει τον τόπο από το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Ωρωπός έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί με ταχύτητα αρκεί να υπάρχει θέληση και πλάνο. Επίσης, ανήγγειλε τις βασικές του προτεραιότητες για την άμεση επίλυση των χρόνιων και δίκαιων ετοιμάτων των δημοτών:

1) Οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου για την οριστική επίλυση των κατεξοχήν υποχρεώσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή την διαχείριση της καθημερινότηταςτου πολίτη, με ποιοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας και Ύδρευσης.
2) Διευθέτηση του Οικιστικού σε όλες τις περιοχές, δηλαδή ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ που θα μας επιτρέψει να έχουμε ορθολογική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.
3) Ίδρυση Κέντρων Πρώτων βοηθειών 24ωρης λειτουργίας (με μόνιμο ασθενοφόρο) για τη προάσπιση της Ζωής και της Υγείας των συμπολιτών μας. Είναι παλαιά και επίμονη η προσπάθεια μας για την κατασκευή νοσοκομείου στη Μαλακάσα.
4) Κατασκευή βιολογικού καθαρισμού που θα επιλύσει το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης και της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα. Παράλληλα εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και προστασία του περιβάλλοντος.
5) Κατασκευή όλων των ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΟΜΩΝ, -διανοίξεις νέων αγροτικών δρόμων, διανοίξεις νέων δασικών δρόμων, για αποτελεσματική δασοπροστασία και απαραίτητα συμπλήρωση του οδικού δικτύου, για την διοχέτευση της κυκλοφορίας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ των Πόλεων με παράλληλη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ.
6) Ενοποίηση των αρχαιολογικών, ιστορικών και πολιτιστικών χώρων και ανάδειξη του Ωρωπού ως πολιτιστικού κέντρου της Κεντρικής Ελλάδας με την κατασκευή Συνεδριακού Κέντρου υψηλών προδιαγραφών που θα αναπτύξει και όλα τα παράπλευρα επαγγέλματα.

Σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση στάθηκε ξεκάθαρα στην επιλογή ανάμεσα στις δοκιμασμένες και αποτυχημένες δυνάμεις του παρελθόντος και στις ελπιδοφόρες νέες ιδέες του μέλλοντος που εκπροσωπεί ο συνδυασμό "ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ".

Τόνισε ότι από τη μια έχουμε ένα ανακυκλωμένο και φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που αλλάζει απλά το προσωπείο και ζητά την ψήφο των πολιτών κι από την άλλη μια νέα, αξιόλογη πρόταση έτοιμη και αντιπροσωπευτική, που καλύπτει κάθε γωνιά του νέου Δήμου.

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Γιάννη Οικονομάκου ήταν θεαματική. Η παραλιακή οδός των Νέων Παλατίων "έκλεισε" για περισσότερα από 40 λεπτά λόγω του συνωστισμού. Εκατοντάδες συνδημότες συνέρρευσαν από κάθε γωνιά του Ωρωπού, από το Πολυδένδρι μέχρι το Συκάμινο κι απ' τον Κάλαμο έως τη Μαλακάσα, για να στηρίξουν την προοπτική νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Η συνολική εικόνα της εκδήλωσης έστειλε το μήνυμα παντού.

Στις 7 Νοεμβρίου αλλάζουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ.

Στηρίζουμε τον συνδυασμό ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,
στηρίζουμε τον ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ.


Γραφείο Τύπου Συνδυασμού "Όραμα Δημιουργίας"
www.oramadimiourgias.gr
oikonomakos@oramadimiourgias.gr

Διεύθυνση εκλογικού κέντρου Ωρωπού:
Προποντίδος 22, ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου