Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ & ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ»


ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ


  1.  Άσκηση κοινωνικής πολιτικής του ΝΠΔΔ για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Στα πλαίσια της οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, το ΝΠΔΔ επιθυμώντας να διευκολύνει την καθημερινή ζωή των κατοίκων του Ωρωπού και μάλιστα αυτών που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι οικογένειες των πολυτέκνων, εισηγούμαι όπως διαθέτει τις μερίδες φαγητού που δεν καταναλώνονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ανθρώπους και οικογένειες που πραγματικά βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση ώστε να τους λείπει ακόμα και το καθημερινό φαγητό. Ως εκ τούτου καλώ το ΔΣ να αποφασίσει θετικά για την υλοποίηση της εν λόγω δράσης με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και του κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου μας.

  1. Πρόταση Γονέων & Κηδεμόνων νηπίων Π.Σ. Καπανδριτίου σχετικά με προσφερόμενες υπηρεσίες.
Σε συνέχεια επιστολής των γονέων και κηδεμόνων του βρεφονηπιακού σταθμού Καπανδριτίου, με αρ. πρωτ. 418/22-12-2011, σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το ζήλο που επέδειξε κατά την άσκηση των καθηκόντων της η υπάλληλος Χαριλόγη Γιούλα, ΤΕ9 Βρεφονηπιοκόμος,  εισηγούμαι όπως το ΔΣ της αναγνωρίσει την προσπάθεια που καταβάλει για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού και να της αποδώσει εύφημο μνεία. Με την ευκαιρία δε, θέλω να αναφέρω ότι το σύνολο του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του κάτω από αντίξοες συνθήκες, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στις οικογένειες του νέου Δήμου Ωρωπού.

  1. Έγκριση εγγραφής νηπίου σε Παιδικό Σταθμό Ωρωπού.
Προτείνεται η έγκριση της εγγραφής του νηπίου Βλάχου Μαρία - Ζωή  καθότι πλήρη τις προϋποθέσεις και αφού δημιουργήθηκε θέση στο σταθμό μετά την αποχώρηση άλλου νηπίου.     

  1.  Κατάρτιση  προϋπολογισμό οικ. έτους 2012.
Σας παρουσιάζεται απολογιστικός πίνακας εσόδων – εξόδων  οικ. έτους 2011 προκειμένου να συνταχθεί ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος θα έρθει προς έγκριση σε επόμενο συμβούλιο και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου.
Υπάρχουν 2 στήλες με προτάσεις για τη σύνταξη του νέου προϋπολογισμού έτους 2012.  Τα μαρκαρισμένα νούμερα της 2ης στήλης είναι ποσά που έχουν μειωθεί ή μηδενιστή ή είναι θα μπορούσαν να μηδενιστούν, από την πρώτη στήλη, προκειμένου να επιτευχθεί ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού. Και στις 2 περιπτώσεις δεν είναι δυνατό ο ισοσκελισμός.
Προτείνεται να γίνει αίτημα προς το Δήμο για επιπλέον επιχορήγηση προκειμένου να επιτευχθεί ο ισοσκελισμός.
Παρακαλώ για δικές σας προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου