Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ένα ολοκαίνουριο, υπερσύγρονο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Ωρωπού, ως ένα από τα ανταποδοτικά οφέλη της Δ.Ε.Σ.Φ.Α.






"Κάνουμε πράξη ένα μακρόχρονο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής", δήλωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Γιάννης Οικονομάκος ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην Υγεία του Δήμου μας. Με σαφήνεια και προς όλες τις κατευθύνσεις έδωσε για άλλη μια φορά το στίγμα της πολιτικής του, που θεμελιώνεται στο τρίπτυχή "μέριμνα – στρατηγικός σχεδιασμός – αποφασιστικότητα".
"Πρόκειται για την υλοποίηση μιας προγραμματικής δέσμευσης στην βάση της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα, συμπλήρωσε. Στην συνέχεια, τόνισε ότι "βρισκόμαστε μόνο στην αρχή των ενεργειών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, κάνουμε το παν για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες υγείας -στις δύσκολες μέρες που περνά ο πολίτης- και θεσπίζουμε δράσεις που ανταποκρίνοται στις ανάγκες όλων, χωρίς καμία εξαίρεση".
Η παραλαβή του ασθενοφόρου εμπλουτίζει σημαντικά τις υφιστάμες υποδομές Υγείας του Δήμου μας. Ο Δήμος Ωρωπού αναβαθμίζεται, νοικοκυρεύεται και θέτει ισχυρές βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Κάθε ενέργεια και κάθε πρωτοβουλία που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο όταν μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των προβλημάτων. "Αύτο είναι και το μεγάλο στοίχημα", είπε "να γινόμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία όχι γιατί κάνουμε τα συνηθισμένα, αλλά γιατί έχουμε τη βούληση να κάνουμε όλα όσα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις".
Ο κος Οικονομάκος εξάλλου δήλωσε ότι "το ασθενοφόρο είναι περιουσία του Δήμου" και ο τρόπος με τον οποίο θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών (που αφορούν αποκλειστικά στους κατοίκους των περιοχών μας), θα αποσαφηνιστεί άμεσα, αφού ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια από πλευράς πολιτείας.
Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους, ότι "η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνει το Πολυϊατρείο της Σκάλας Ωρωπού στην έδρα του Δήμου, να εκσυγχρονιστεί το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα περιφερειακά ιατρεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου