Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, με αφορμή τα προβλήματα επαρκούς επάνδρωσης που αντιμετωπίζουν τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας και την αυξανόμενη ανησυχία των δημοτών μας που οφείλεται στην ραγδαία αύξηση των ληστειών και των κρουσμάτων παραβίασης κατοικιών, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Δημόσια Τάξης και Προστασίας του πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια:





"Αξιότιμε κ. Υπουργέ



Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει πολλές φορές αποδέκτες της έκδηλης ανησυχίας των συμπολιτών μας που οφείλεται στην ραγδαία αύξηση των ληστειών και των κρουσμάτων παραβίασης κατοικιών. Όπως μας ενημερώνουν πολλοί δημότες, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και ακόμα περισσότερο τις νυκτερινές ώρες, η περιοχή του Δήμου Ωρωπού δεν υποστηρίζεται επαρκώς από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής λόγω έλλειψης προσωπικού. Το αποτέλεσμα είναι τα Αστυνομικά Τμήματα να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις των δημοτών ή όταν το κάνουν να μην καταφθάνουν έγκαιρα αστυνομικές δυνάμεις. Ενίοτε, είναι τόσο έντονο το κενό που έρχονται δυνάμεις από την Κηφισιά, πλην όμως με δραματική καθυστέρηση, τόσο λόγω

της απόστασης όσο λόγω της άγνοιας για την γεωγραφία της περιοχής. Όπως καταλαβαίνετε, χάνεται πολύτιμος χρόνος, ο πολίτης μένει απροστάτευτος και αισθάνεται ότι το κράτος τον έχει εγκαταλείψει και τελικά αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να υπερασπίσει την ζωή και την περιουσία του. Αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσε να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.



Αυτό το αίσθημα ανασφάλειας και αδικίας εκφράζεται από τις επιστολές αγανάκτησης πολιτών που φτάνουν σε εμάς και τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεσή σας. Επειδή πιστεύουμε ότι η βασική μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η υπεράσπιση της κοινωνικής ειρήνης και των συμφερόντων των πολιτών (αρκετοί από τους οποίους έχουν πέσει θύματα κλοπών) και με αφορμή την γενικότερη ανησυχία που επικρατεί σε όλη την περιφέρεια, σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για να αλλάξετε την κατάσταση και να συμβάλλετε από πλευράς σας στην εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι ενός από τους μεγαλύτερους σε έκταση δήμους της χώρας. Σας απευθύνουμε έκκληση να ασχοληθείτε με το θέμα διεξοδικά διότι ο βαθμός επικινδυνότητας αυξάνει συνεχώς λόγω και του αραιοκατοικημένου ιστού της περιοχής μας.


Επίσης, παρακαλώ όπως με δεχτείτε σε μια κατ' ιδίαν συνάντηση, για να συζητήσουμε το εν λόγω ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις, σε ό,τι αφορά στον Δήμο Ωρωπού. Εν αναμονή των ενεργειών σας, είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου