Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-08-2011 - Το ATHENS VIDEO ART FESTIVAL παρουσιάζει την post punk μπάντα "sad disco".



Οι sad disco συναντήθηκαν από μια αγγελία που έβαλε μια φίλη του Dim χωρίς εκείνος να το γνωρίζει για να βρει μέλη για μπάντα. Όταν ο Kopoul και ο Thanos του τηλεφώνησαν εκείνος έμεινε έκπληκτος. Τελικά κανόνισαν μια πρόβα και ήταν σαν να γνωριζόντουσαν από πάντα. Ξεκίνησαν μια μπάντα με το όνομα "noisily" αλλά σύντομα το άλλαξαν σε "sad disco", όνομα το οποίο περιγράφει ακριβώς τη μουσική τους. Post punklindie που σε κάνει να χορεύεις, με δυνατά συναισθήματα και στίχους για πολύ προσωπικές ιστορίες.
Αμέσως άρχισαν να δουλεύουν πάνω σε νέες ιδέες και ταυτόχρονα ξεκίνησαν προετοιμασίες για ζωντανές εμφανίσεις. έπαιξαν σχεδόν σε όλες τις τοπικές σκηνές και εμφανίστηκαν στην τηλεόραση στο mad day live. Πήραν μέρος στους σημαντικότερους μουσικούς διαγωνισμούς όπως το Coca Cola Soundwave και το MAD4BANDS κερδίζοντας στον τελευταίο τη δυνατότητα να γυρίσουν ένα video. Οι πρώτες τους demo ηχογραφήσεις συμπεριλήφθηκαν σε πολλές συλλογές, κάποιες από τις οποίες κυκλοφόρησαν σε σημαντικά έντυπα, καθώς επίσης και σε ραδιοφωνικά playlists. Η μπάντα περιόδευσε στην Ελλάδα σαν headliners στο Athens Video art Festival για ένα σχεδόν χρόνο και τώρα τελειώνουν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο τους ep που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβρη του 2011.
Οι sad disco είναι:
Dim Βίη - φωνή, κιθάρες
Theod Kopul - τύμπανα
Thanos Midi Κ- μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Gautier Velissaris - κιθάρες πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά

ΕΠΙΡΡΟΕΣ: "πάντα μας άρεσε να δραπετεύουμε, η τέχνη της εντύπωσης, να ντυνόμαστε όμορφα, ένα ζεστό ντους το βράδυ, να είμαστε τριγύρω, η χαλαρή μουσική στο ράδιο, ένα ποτό μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, τσάι για πρωινό τον χειμώνα, μακρινοί περίπατοι κάποιες βροχερές νύχτες μεθυσμένοι, να μιλάμε στο τηλέφωνο με τις ώρες, ένας άνετος καναπές, οι αυλές, οι πόλεις, οι άνθρωποι με "θέματα", οι άνθρωποι που κλαίνε όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι άνθρωποι που πολεμάνε για τα πιστεύω τους, ποτέ δεν μας άρεσε να κοιμόμαστε και.... δεν μας νοιάζουν οι προσβολές!"
ΜΟΥΣΙΚΟ ΥΦΟΣ: indie/sad disco/post punk

ΤΥΠΟΣ: "Τα ζάρια ξαναπέφτουν, post punk πιο χορευτικό από ποτέ. Οι Sad Disco, με ήχο που δεν φλυαρεί στο ελάχιστο, σε όποιο μουσικό διαγωνισμό συμμετέχουν διακρίνονται, δρουν σαν ωρολογιακός μηχανισμός και εσείς έχετε ακριβώς 1Ο δευτερόλεπτα από την ώρα που θα ακούσετε την πρώτη μπότα μέχρι την ώρα που ασυναίσθητα θα χορεύετε."

Δελτίο τύπου -ATHENS VIDEO ART FESTIVAL-
"Σε κάνουν να απορείς: η ηλικία τους προδίδει ότι δεν βίωσαν το post punk και όμως το αποδίδουν με την πίστη και την συνέπεια ενός σχήματος που έχει "βαφτιστεί" σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου